Divina Melange

Geplaatst door Meubelstoffen.com op

Divina Melange 3 is een levendig geverfd wollen meubeltextiel dat doet denken aan vilt. Het is vrolijk en eenvoudig in een fris, veelzijdig kleurenpalet van kunstenaar en ontwerper Finn Sködt.

Divina Melange 3 is compact, comfortabel en extreem soepel en brengt kleuren en de vorm van meubels bijzonder goed tot uitdrukking. Het wordt gemaakt door het garen te weven in een eenvoudige binding waarna het wordt onderworpen aan druk en hoge temperaturen. Dit freesproces, dat vaak wordt geassocieerd met fijn kleermakerswerk, transformeert het materiaal van grof naar een zacht en gelijkmatig, viltachtig oppervlak.

Het kleurenpalet van het textiel, dat wordt geproduceerd door het stukverven van een donkergrijze of lichtgrijze melange, weerspiegelt perfect de pure esthetiek van Finn Sködt. De nieuwe kleurenschaal combineert kenmerkende nuances, zoals hot pink, bosgroen en Finn Sködts favoriete ultramarijn, met krijtachtige noten en neutrale tinten. Deze zijn zorgvuldig gekozen uit de uitgebreide kleurenbibliotheek van de ontwerper van handgeschilderde stalen, die de kleuren documenteert die hij al tientallen jaren in zijn schilderijen gebruikt.

Deel dit bericht← Ouder bericht