Nieuws

Divina Melange

Geplaatst door Meubelstoffen.com op

Divina Melange

Divina Melange 3 is een levendig geverfd wollen meubeltextiel dat doet denken aan vilt. Het is vrolijk en eenvoudig in een fris, veelzijdig kleurenpalet van kunstenaar en ontwerper Finn Sködt.Divina Melange 3 is compact, comfortabel en extreem soepel en brengt kleuren en de vorm van meubels bijzonder goed tot uitdrukking. Het wordt gemaakt door het garen te weven in een eenvoudige binding waarna het wordt onderworpen aan druk en hoge temperaturen. Dit freesproces, dat vaak wordt geassocieerd met fijn kleermakerswerk, transformeert het materiaal van grof naar een zacht en gelijkmatig, viltachtig oppervlak.Het kleurenpalet van het textiel, dat wordt geproduceerd door...

Meer lezen →

Coda 2

Geplaatst door Meubelstoffen.com op

Coda 2

De stof, ontworpen door Norway Says, combineert een grafisch, gestructureerd oppervlak en geraffineerde kleuren tot een zeer levendig effect: van een afstand lijkt het monochroom, maar van dichterbij gezien onthult het een tweede kleur.Coda is gemaakt van wol en is geweven in twee lagen, elk in een andere kleur: het is de tint van de basislaag die verrassend wordt onthuld wanneer de kijker het textiel nadert. Deze opvallende constructie accentueert ook het driedimensionale karakter van de stof en het ritmische patroon van de gedurfde textuur.

Meer lezen →

Tonica 2

Geplaatst door Meubelstoffen.com op

Tonica 2

Tonica 2, ontworpen door Georgina Wright, is een wollen gemêleerd meubeltextiel dat wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke kleurenrijkdom. Het is verkrijgbaar in een vernieuwd palet van 39 kleuren, waarvan er 24 nieuw zijn.Waar de originele Tonica was gebaseerd op twee stukgeverfde wolkwaliteiten, bestaat Tonica 2 nu uit drie. Dit zorgt voor een grotere verscheidenheid aan tinten en een nog genuanceerdere expressie van kleuren.

Meer lezen →